Складові:
- цибуля 1 шт.
- корінь селери 1 шт
- морква 1 шт.
- куряча печінка 500г
- борошно 4 ст. ложки
- вершкове масло 2 ст. ложки
- яйце 1 шт.
- сметана 1 склянка
- майоран
- білий перець
- мускатний горіх
- сіль за смаком
Приготування
Цибулю і овочі порізати кубиками.
У широкій каструлі розтопити масло, пасерувати цибулю до напівпрозорості і овочі до м’якості.
Залити 1 літром води, посолити, приправити майораном, варити на маленькому вогні близько півгодини.
Печінку промити, скласти в металеве сито, опустити в бульйон і варити (близько 5-7 хв.).
Печінку вийняти і змолоти в блендері.
Яйце злегка збити, додати половину печінкової маси, спеції і 3 ст. ложки борошна, має повинно вийти липке тісто. - Зробити з нього галушки.
Другу половину печінкової маси розчинити в бульйоні, приправити бульйон білим перцем і мускатним горіхом.
Галушки покласти у бульйон ложкою, дати поваритися 2-3 хв.
У сметані розмішати ложку борошна, перемішати з супом, довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню.