Печериці у вині

Складові:
- печериці 500г
- лимон для оздоблення 1/24 шт.
- цибуля зелена для оздоблення.
маринад:
- вино біле 1/2 склянки
- олія рослинна 1 ст. ложка
- оцет яблучний 1 ст. ложка
- перець духмяний 6 горошин
- листя лаврове, сіль на смак
подання:
- олія рослинна (або майонез) 1 ст. ложка
Приготування
Зварити маринад із вина, олії та оцту. Додати сіль, лаврове листя й духмяний перець. У киплячу рідину опустити свіжі печериці й проварити 20 - 25 хвилин. Потім залишити їх у маринаді в прохолодному місці на 3 - 4 дні. Гриби викласти на тарілку, оздобити скибочками лимона та дрібно посіченою зеленою цибулею. Заправити рослинною олією або майонезом.