Печеня з чорносливом
Складові:
- 700г свинини
- 1 ст.л. російської гірчиці
- 0.5 червоного гострого перцю
- 50г чорносливу
- 1 морква
- сіль
- перець
- мускатний горіх
Приготування
Найкраще для печені надається шия, але можна і лопатку.Гострий перець порізати, м'ясо посолити, поперчити, змазати гірчицею та втерти гострий перець.
Залишити маринуватися на 6 годин в кімнатній температурі. Довгим ножем зробити поздовжні надрізи в які положити варену моркву та чорнослив. Зв'язати шпагатом і випікати в рукаві, або в гусятниці під кришкою близько 1,5-2 годин. При проготуванні рідина повинна бути прозорою.
Можна подавати і в гарячому вигляді, але я остудила і на другий день різала як холодну закуску, тоненькими скибками.