
Складові:
- спагетті 200-300г
- бекон 100г
- жовтки 4 шт.
- вершки (35%) 100 мл
- тертий пармезан (грана падано, джюгас і т.п.) 50г
- часник 1-2 зубчики
- 2 гілочки петрушки (тільки листочки, без стебел)
- сіль
- мелений перець
Приготування
Бекон нарізати дрібними кубиками. Налити в пательню оливкову олію та підсмажити бекон на середньому вогні.
Налити в каструлю 4 літри підсоленої води, довести до кипіння.
Спагеті покласти в окріп і варити до стану al dente - дістати їх з каструлі потрібно за одну хвилину до того часу, який зазначено на упаковці.
Змішати яйця з вершками (молоком), посолити і поперчити за смаком і збити вінчиком. Додати 50 г тертого пармезану (пекоріно).
Бекон прибрати зі сковороди, а в жирі підрум'янити дрібно нарізаний часник (часник в соус можна додавати і в сирому вигляді).
Спагеті покласти в сковороду, де смажився часник, і перемішати.
Прибрати пательню з плити, додати збиті яйця і енергійно перемішати, щоб яйця згорнулися. Додати бекон і поперчити.
Подавати, посипавши тертим пармезаном (пекоріно) і прикрасивши листочками свіжої петрушки.