
500 г борошна
150 г цукрового піску
250 г вершків або молока
6 жовтків
40 г дріжджів
100 г вершкового масла
ванільний цукор або ванілін
терта цедра одного лимона
50 г родзинок
50 г мигдальних горіхів
жир для змащування форми
цукрова пудра з ваніліном
щіпка солі
Для глазурі: 2 білки збити з 200 г цукрової пудри до отримання густої, повітряної маси і додати за смаком сік лимона.
Борошно просіяти через сито. Ізюм промити теплою водою і обсушити. Мигдаль обшпарити, очистити і подрібнити. Приготувати опару з 100 г борошна, вершків і дріжджів, розтертих з половиною цукру і залишити її для бродіння. Жовтки розтерти з цукром, що залишився до отримання повітряної маси, додати решту борошна, опару, дрібку солі, ванільний цукор або ванілін. Тісто місити до тих пір, поки воно не стане легко відставати від рук і стінок миски. Поступово додати розтоплене вершкове масло, родзинки, лимонну цедру і підготовлений мигдаль. Тісто викласти у змащену жиром і обсипану борошном форму (до 1 / 3 об’єма) і залишити в теплі для бродіння. Коли тісто підніметься, паску можна ставити в нагріту духовку і випікати до готовності. Готову паску посипати цукровою пудрою з ваніліном або полити глазур’ю.