Паска з цукровою глазур’ю
enjoy
02.04.2018

яйця 2 шт.
жовток 3 шт.
цукор 350 г
цукор 1/2 склянки
масло вершкове 90 г
рослинне масло 1/2 склянки
сметана 50 г
молоко 2 склянки
дріжджі свіжі 100 г (сухі – 30 г)
борошно 700 г
родзинки 100 г
цукати 50 г
горіхи 50 г
ванільний цукор 2 пакетики
сіль за смаком

глазур:
яйця (білок) – 2 шт.
цукрова пудра – 140 г
трохи лимонного соку
харчові барвники

Яйця і жовтки збити з цукром, додати сметану, розтоплене вершкове масло, олію, сіль, ванільний цукор.
Молоко тепле розтерти з дріжджами сирими (якщо дріжджі сухі, їх змішують з борошном) влити молоко в яйця, всипати борошно. Місити тісто до тих пір, поки воно не відставатиме від рук.
Поставити тісто в тепле місце.

Форму змастити маслом, викласти тісто, щоб воно заповнило 1/3 об’єму форми і поставити в тепле місце. Коли тісто підніметься, поставити в розігрітий до температури 170-180 ° С духовку. Випікати 40 хвилин.

Приготувати глазур. Підфарбувати в різні кольори. Змастити верх білою глазур’ю і розфарбувати кольоровою з паперового корнетика. Можна написати в центрі ХВ і зробити будь-який малюнок навколо, або свіжу глазур посипати кольоровою «локшиною» з карамелі. Можна залити паску шоколадною глазур’ю, а прикраси і написи зробити кольоровою глазур’ю.

close
Додати свій рецепт