![](/_pu/37/04658919.png)
борошно 2,5 склянки
дріжджі сухі 2 пакетики
яйця 8 шт.
цукор 1 склянка
мигдаль подрібнений 1 стакан
шоколад гіркий 1 плитка
ром або коньяк 0,5 склянки
вино червоне сухе 0,5 склянки
масло вершкове 2 ст. л.
цукати апельсинові 0,5 склянки
лимон 1 шт.
кориця мелена
гвоздика мелена 0,5 ч. л.
для глазурі:
порошок какао 3 ст. л.
яєчні білки 3 шт.
цукор 0,5 склянки
Дріжджі розвести в теплій воді (приблизно 1 склянка), додати борошно, замісити тісто і поставити на 2 години в тепле місце. Коли тісто підніметься, ще раз ретельно вимісити. Білки відокремити від жовтків. Білки збити, а жовтки розтерти з цукром. Шоколад натерти на дрібній тертці. Віджати сік лимона.
У тісто додати жовтки з цукром, мигдаль, шоколадну крихту, вино, ром, лимонний сік, апельсинові цукати, корицю і гвоздику і ретельно перемішайте. Ввести збиті білки. Форму для випічки (для кексу або алюмінієва каструля) змастити вершковим маслом, викласти тісто (важливо, щоб тісто не доходило до країв посуду, так як паска підніметься), поставити в розігріту духовку (160 градусів) і випікати 60-90 хвилин. Для глазурі: охолоджені білки збити міксером до міцної піни, додати цукор і какао, все ретельно перемішати. Готову паску змастити глазур’ю.