Складові:
опара:
- 120 мл теплого молока
- 15г свіжих дріжджів
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. борошна
тісто:
- 100г вершкового масла, кімнатної температури
- 2 яйця
- 2 жовтка
- 1/3 ст. цукру
- 3 ст. борошна
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ст. родзинок та цукатів
- 1 жовток+1 ст.л. молока
- цукрова пудра
Приготування
Опара: розтворити дріжджі в теплому молоці. Всипати 1 ст. л. цукру та борошна, розмішати.
Накрити плівкою та залишити в теплому місці на 20-30 хв.
Тісто: просіяти все борошно з сіллю. Розтерти масло з цукром, добавити яйця, жовтки та опару. Поступово всипаючи борошно, замісити м'яке тісто. Воно не повинне буть дуже крутим, але в цей же час, вже не прилипати до рук. Вимісити на столі не менше 10 хвилин.
Положити в змащену маслом посудину, накрити та залишити підходити в теплому місці 1,5-2 години (тісто збільшиться більше, чим в 2 раза)
Підійшовше тісто обімнути та добавити в нього родзинки та цукати, попередньо обваляні в невеличкій кількості борошна. Злегка вимісити.
Промаслити і застелити дно та стінки 6" (15 см) форми пергаментним папером, залишаючи "комірець" паперу вище рівня форми на 10 см. Можна використовувати таким же способом, и 8" (20 см) форму, тоді Панеттоне просто буде ширше і нижче.
Викласти тісто в приготовану форму, накрити, і залишити підростати, як мінімум на 1 годину (воно заповнить всю форму і підніметься набагато вище краю).
Випічка.
Розігріти духовку до 190С. Змастити верх Панеттоне жовтком, змішаним з молоком. Випікати 15 хв, потім зменшити температуру до 165С і випікати ще 20-30 хв, провіряючи на готовність сірничком.
Готовий Панеттоне остудити 10 хв в формі, а потім на решітці. Присипати цукровою пудрою і подавати.