Паска домашня
enjoy
02.04.2018

1 кг борошна
50 г дріжджів
1,5 склянки молока
10 жовтків
3 білка
250 г цукру
200 г вершкового масла
100 г родзинок
3 ч.ложки ванільного цукру
1 г солі

В 1/2 склянки киплячого молока заварити 100 г борошна, швидко розмішавши до отримання еластичної маси.
Одночасно дріжджі розвести в 1/2 склянки теплого молока і змішати зі 100 г борошна, залишити на 10 хв.
З’єднати перші дві суміші, накрити і поставити для підйому на 1 годину і більше.
Потім жовтки, цукор, сіль стерти в однорідну масу, збити до білого.
У дріжджову суміш додати цю однорідну масу, додати 750 г борошна, вимісити тісто і поставити на 2 години для підйому, попередньо вливши невеликими порціями тепле рідке вершкове масло; дати тісту підійти вдруге.
Після вторинного підйому тіста осадити його до первісного стану, додати в нього 2/3 склянки родзинок, попередньо обвалявши його в борошні, і дати тісту втретє підійти. Випікати у формах 45 хвилин.

close
Додати свій рецепт