
дріжджі 50 г
вершки 3 склянки
пшеничне борошно 1200 г
вершкове масло 200 г
цукровий пісок 200 г
15 жовтків
товчений кардамон (10 зерен)
1 товчений мускатний горіх
шинковану мигдаль (50 г)
100 г цукатів
100 г родзинок
товчені сухарі 1 ст. ложка
Розвести дріжджі у склянці вершків і поставити з них густу опару, додавши половину пшеничного борошна. Коли опара підніметься, ввести в неї розтерті з вершковим маслом і цукровим піском яєчні жовтки, додати решту борошна, 2 склянки вершків, товчений кардамон, товчений мускатний горіх, шинкований мигдаль, дрібно нарізані цукати і промитий, висушений ізюм. Добре вибити тісто і залишити підніматися на півтори-дві години. Потім знову вимісити тісто, покласти у змащену маслом і обсипану товченими сухарями високу форму. Наповнити форму до половини, дати тісту знову піднятися до 3 / 4 висоти форми і поставити в духовку з несильним жаром.
Паски з такого здобного тіста краще випікати в невеликих формах.