Пані Валевська
enjoy
07.03.2015

Приготування
500 г борошна
1,5 ч. л. розпушувача
0,5 ст. цукру
200 г вершкового масла
6 жовтків

Замісити тісто і розділити на дві частини.

Для бізе:
6 білків
1,5 ст. цукру-пудри
1 ст. л. картопляного крохмалю

Білки збити на міцну піну. Потроху добавляти цукор, не перестаючи збивати. В кінці добавити крохмал і акуратно перемішати ложкою. 

Окрім цього:
1 баночка джема з чорної смородини (450 г) 
120 г різаного мигдалю
Форму розміром 25 x 33 cм викласти пергаментом. Викласти одну частину тіста, вирівняти. На тісто викласти половину джему, зверху полити білками і посипати половиною різаного мигдалю. Пекти при температурі 175ºC приблизно 40 хв. Так само поступити і з другою частиною тіста. 

Крем:
2 ст. молока (500 г)
3 ст. л. борошна
2 ст. л. картопляного крохмалю
2 жовтка
3 ст. л. цукру
16 г мигдального цукру 
200 г вершкового масла
декілька капель мигдального аромату

Один стакан молока розмішати з цукром. В другому збити жовтки, муку та крохмаль. Молоко з цукром довести до кипіння і вливати тонкою струйкою молоко з борошном, постоянно помішуючи. Варити до загустіння. Остудити.
М'яке масло збити, поступово добавляючи по одній ложці заварну масу. Добавити мигдальний аромат.

Перемастити цією масою коржі і поставити в холодильник мінімум на 3 години.

close
Додати свій рецепт