Пампушки до борщу з часником
enjoy
26.02.2015

Складові:
- 450г пшеничної муки 
- 1 ст. води (стакан 240 мл) 
- 25г цукру (2 неповних столових ложки) 
- 1 неповна ч.л. солі 
- 1 ч.л. лимонного соку 
- 2 ст.л. олії 
- 9г швидкорозчинних дріжджів(1 ч.л. з великим верхом)
- 1 яйце для змащування (для пісного варіанту - змащуємо олією)

часникова заправка:
- 3 великих зубчика часнику 
- 1/2 ч.л. солі(можна більше або менше...за вашим смаком) 
- 2 ст.л. рослинної олії 
- 50 мл кип'яченої (xолодной) води.

Приготування
З вищеперерахованиx продуктів замісити тісто.Тісто повинно бути м'яким, злегка прилипаюче до рук. Краще потім при формуванні булочок добавити трошки муки. Поставити підходити в тепле місце на 1, 5 години.
Обімнути тісто і зробити з нього 16 булочок. Викласти в змащену маслом форму. Накриваємо чистим рушничком і даємо підрости булочкам протягом сорока хвилин. Змащуємо булочки злегка збитим яйцем.
Тим часом нагріваємо духовку до 190 градусів. Ставимо булочки в духовку і випікаємо 22-25 хвилин. (в залежності від вашої духовки). Десь через 15 хвилин треба накрити булочки фольгою. 
Поки булочки печуться робимо заправку: 
Розтовкти часник з сіллю (або простол роздавити часник і змішати з сіллю), додаємо олію і воду. Перемішуємо. 
Виймаємо булочки з дуxовки, гарячими поливаємо заправкою і декілька раз щоб соус впитався.

close
Додати свій рецепт