Пампухи з маком
enjoy
15.02.2015

Складові:
на 25 порцій:
- яйця курячі 8 шт.
- молоко 1 л
- масло вершкове (маргарин вершковий) 250г
- цукор 1 склянка
- дріжджі свіжі 100г
- борошно пшеничне
- мак 350г
- спирт 50 мл

Приготування
Молоко закип'ятити. В гаряче молоко додати масло(маргарин) і перемішати, щоб воно розійшлося і охолодити. Дріжджі розтерти з цукром. Через 10 хвилин додати тепле молоко, спарене з маслом, яйця кімнатної температури, спирт. Добре перемішати. Вмішати борошно, щоб тісто залишалось липким. Вимішувати хвилин 10-15. Накрити рушником і поставити у тепле місце на 1 годину.

На стільницю насипати досить борошна. Столовою ложкою набирати тісто, викладати його на дошку з борошном. Начинити маковою начинкою, гарно защипати начинку (як пиріжок) і покрутити тісто у руках, щоб утворилась кулька з тіста. Для макової начинки я запарюю мак, перемелюю його тричі на м'ясорубці. Додаю запарені родзинки, подрібнені горіхи, трохи цукру. Пропорції - завжди на свій смак. Покласти пампух на дошку на 30-45 хвилин для підростання.

Випікати пампухи на олії, опускаючи їх в олію верхньою стороною вниз. Обкачати готові пампухи у цукровій пудрі.

close
Додати свій рецепт