Пахлава з горіхами і медом
enjoy
20.03.2015

Складові:
тісто:
- 25 грам дріждів
- 250 грам цукру
- 250 грам молока
- 200 грам масла
- 5 яєць
- 1 кг борошна

начинка:
- 250 грам цукру
- 300-400 грам горіхів
- 2 чайні ложки кориці

помадка:
- 2 жовтки
- 400 грам масла
- 0,5 літри меду

Приготування
Замісити нетверде тісто. Залишити його на 20хв., вимішати і ще раз залишити на 20хв. Розділити тісто на 4 частини, розкачати кожну, змастити маслом, покласти одну на одну, скрутити в трубочку, розрізати на 4 частини і знову розкачати 4 коржі. Повторити кілька разів, щоразу змащуючи маслом. Горіхи змолоти, перемішати з цукром і корицею. Викласти одну частину розкачаного тіста на бляшку для випікання, змастити маслом, посипати 1\3 частини начинки, накрити наступною частиною розкачаного тіста і т.д. Зверху змастити жовтками і поставити в духовку, нагріту до 150 градусів, на 10-15хвилин., щоб верх підсох. Потім вийняти бляшку, розрізати пахлаву на шматочки, полити зверху розтопленим маслом, аби пропитало в прорізи і знову в духовку. Через 10-15 хвилин вийняти і полити рідким медом. Так повторювати через кожні 10хвилин 4 рази, поливаючи то маслом, то медом, щоб пахлава добре просякла. Нехай вистегне в бляшці.

close
Додати свій рецепт