
Складові:
- 6 картоплин середнього розміру
- 2 солодкі перці (зелений і червоний)
- 2-3 цибулини
- 4-6 зубчиків часнику
- 4 яйця
- 200г оливкової або соняшникової олії
- сіль
- перець
Приготування
Порізати тоненькими кружечками картоплю, цибулю, перці. Розігріти олію на пательні й викласти нарізані овочі. Смажити із накритою кришкою, часто помішуючи.
Коли овочі будуть готові (картопля має бути дуже м’якою), додати часник, сіль і мелений перець. Зняти з вогню.
Збити білки окремо, потім додати жовтки. Вибрати овочі з олії і додати до яєць. Цю масу знову викласти на пательню, олії залишити уже мало, лише щоб не пригоріло. Ложкою вирівняти поверхню омлету.
Смажити кілька хвилин на середньому вогні без кришки, поки не підсмажиться низ омлету до коричневого кольору.
Взяти велику пласку тарілку, покласти на пательню і перевернути омлет на неї. Потім не підсмаженим боком покласти знову на пательню і смажити до коричневого кольору.
Відразу подавати на стіл, тому що омлет швидко вистигає.