Огірки пастеризовані
enjoy
04.10.2014

Складові:
- огірки
- 3-4 дрібних помідора
- листя хрону
- листя чорної смородини
- листя вишні
- ламані листя кропу
- чорний перець горошком
- 2 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. оцту
- часник

Приготування
Всі інгредієнти ошпарте окропом. На дно банки покладіть листя хрону, чорної смородини та вишні, ламані стебла кропу і кілька горошин чорного перцю. Насипте 1 столову ложку цукру і 2 ложки солі. Акуратно укладіть ошпарені окропом огірки, додаючи між ними розрізані часточки часнику. Зверху покладіть 3-4 дрібних помідора, які захистять банку від «підривання» і додадуть огіркам кислинку. Залийте банку крутим окропом, закрийте кришкою і стерилізують приблизно 15 хвилин з моменту закипання. Потім зніміть кришку і додайте ще пару часточок часнику, 1 столову ложку оцту і парасольку кропу. Закатайте банку, переверніть її кришкою вниз, закутайте в ковдру і поставте на добу в тепле місце.

close
Додати свій рецепт