Складові:
- 400г свіжоморожених вишень без кісточок
тісто:
- 400г маргарину
- 2 склянки сметани
- 7 склянок борошна
крем:
- 1 л сметани (сепараторной)
- 2 склянки цукру
Приготування
Маргарин розім'яти з борошном, потім додати сметану. Замісити еластичне тісто. Розділити на 6-8 частин і поставити в холодильник на 1 годину. Потім розрізати кожну частину товщиною в 2-3 мм у формі кола, розрізати ножем це коло на 8 рівних частин (трикутників), на кожен сектор викласти по 2-3 вишеньки і загорнути рогаликом.
Спекти в духовці.
Остудити і викладати на блюдо, перемазуючи кремом: (Крем: сметану збити з цукром, якщо рідкий крем вийшов, то додати в крем загущувач для сметанного крему) 1 шар - 10 рогаликів змастити кремом, 2 шар - 9 рогаликів змастити рясно кремом без просвітів 3 шар - 8 рогаликів і т.д.
Викласти гіркою все рогалики, перемазуючи кремом. Виходить гірка, полита кремом. Намазувати торт потрібно за 12 годин до подачі на стіл. Торт виходить більшим, для великої родини на 8-10 чоловік, а то й більше. Смак - обладнаний, не нудотний, незважаючи на велику кількість сметани.
У чому фокус - прісне тісто в рогаликах (без цукру), плюс кислуваті вишні (без цукру), плюс солодкий крем. А наступного дня він ще смачніше.