
Складові:
- куряче філе (запечене або відварне) 2 шт.
- яйця курячі (відварні) 4 шт.
- морква по корейськи 200г
- лук червоний 1 шт.
- майонез (домашній) 300-400 мл
- сир твердий 150-200г
прикраса:
- огірок свіжий 1 шт.
- редиска 4-5 шт.
- оливки чорні та зелені 30 шт.
- яйця перепелині (відварні) 5 шт.
- помідори свіжі 3 шт.
Приготування
Цибулю порізати дрібним кубиком. Куряче філе попередньо відварити (приблизно 30 хвилин), опустивши в киплячу підсолену воду, або запекти в духовці при температурі 180-190 градусів протягом 30-40 хвилин (можна натерти філе спеціями за смаком, запекти у фользі). Готове філе остудити і нарізати кубиками. Моркву порізати або натерти. Яйця попередньо відварити круто (10 хвилин), остудити, очистити.
На блюдо натерти білок на дрібній тертці, сформувати з нього підкову. Зробити сіточку з майонезу (для цього майонез помістити в пластиковий пакет і зрізати маленький куточок пакета). Викласти щільно куряче філе, змастити майонезом. Викласти цибулю і також зробити тонку сіточку з майонезу. Викласти щільний шар корейської моркви і змастити гарненько майонезом. Жовток натерти на дрібній тертці , рівномірно розподілити по всій поверхні , змастити верх і краю майонезом. Натерти сир на дрібній тертці , розподілити по всій поверхні. Також обсипати сиром краю підкови.
Протерти блюдо паперовою серветкою при необхідності. Покласти салат в холодильнику напару годин для просочення. Прикрашати новорічний салат “Підкова ” перед подачею на стіл. Верх салату прикрасити половинками відварних перепелиних яєць , трояндами з помідора , квітами з редису і гілочками з огірка . Край салату “Підкова” викласти половинками оливок.
Джерело: Цибулю порізати дрібним кубиком. Куряче філе попередньо відварити (приблизно 30 хвилин), опустивши в киплячу підсолену в