Новорічне печиво на ялинку
enjoy
14.02.2015

Складові:
- 200г вершкового масла або маргарину
- 150г цукру
- 2 ч.л. ванільного цукру
- 3 яйця
- 1 ч.л. меленого імбиру (можна не додавати)
- 2 ч.л. розпушувача
- 450-500г борошна
- 100г цукрової пудри
- харчові барвники

Приготування
Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати яйця, перемішати. Додати імбир. Додати розпушувач і борошно, замісити тісто. Тісто розкачати завтовшки 3-4 мм. Формочками або ножем вирізати фігурки.

Деко трохи змастити маслом або застелити папером для випічки. Викласти фігурки. У кожній фігурці зробити невеличку дірочку (я для цього використовувала дерев'яну паличку). Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 10-15 хвилин.

Для приготування глазурі в цукрову пудру додати небагато води (2-3 ст.л.). Перемішати. Маса повинна бути не густою і не рідкою. Якщо маса густа, додайте ще трохи води, якщо рідка — додайте цукрової пудри. Глазур розділити (на стільки частин, скільки кольорів барвників), додати харчові барвники, перемішати. Печиво вмочити в глазур.

Викласти на тарілку або решітку, дати повністю висохнути. Також глазурю можна намалювати різні візерунки. Для цього глазур треба покласти в поліетиленовий пакетик, зробити невеликий отвір, і завдати візерунки.

У дірочки втягати нитки або стрічки.



Джерело: Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати яйця, перемішати. Додати імбир. Додати розпушувач і борошно, замісити
close
Додати свій рецепт