
Наступний 2015 пройде згідно східного календаря під заступництвом дерев'яної Кози, тому святкове меню на Новий рік 2015 слід формувати враховуючи кулінарні уподобанням даного символу. Для того, щоб завоювати симпатію Кози, треба в новорічному меню використовувати якомога більше овочів і фруктів, і звичайно ж різноманітну зелень. Обов'язково покладіть на святковий стіл різноманітні овочеві салати, і прикрасьте їх різною зеленню (спаржа, шпинат, капуста, рукола). Не забудьте і про різні молочні продукти і рецепти зі сметаною, сиром. Можна покласти на святковий стіл сирну тарілку, а що стосується солоденького, то можна приготувати класичне багатошарове Тірамісу.
Традиційно на стіл ставляться бутерброди. Ви можете зробити їх з тих продуктів, які вам найбільше подобаються, але найголовніше в них, вони повинні бути красиво прикрашені зеленню. Також на стіл подаються яскраві і барвисті канапе, в які ви можете скласти з корнішонів і грибів.
Важливою складовою будь-якого новорічного столу і святкового меню повинні стати закуски, серед яких особливу увагу слід приділити курячому рулету, наприклад, з сиром і чорносливом. Що стосується гарячих страв, то тут обмежень практично не існує, можна сміливо використовувати для приготування таких страв - рибу, птицю, а також будь-яке м'ясо, за винятком ягнятини, баранини або козлятини. Головне, щоб до гарячих страв подавався овочевий гарнір або пряні трави, які додадуть стравам особливий багатий аромат і смак.
Не обов'язково, щоб на столі все було вегетаріанське, доречно буде подати фаршировану рибу, холодець з риби, запечене м'ясо, фаршировану качку чи курку. Не погано підійде кролик з овочами. Новорічне меню 2015 - це меню, в якому багато десертів зі свіжих фруктів. Сюди підійдуть і апельсини, банани, яблука. Лимон можна поставити не тільки як закуску, але і прикрасити їм рибні та м'ясні страви. З усього різноманіття різних страв, кожна господиня зможе вибрати ті страви, які порадують її сім'ю.
Складаючи меню, не забувайте і про напої, які повинні бути бажано солодкими або напівсолодкими: наливки, вина, лікери, шампанське. Для дітей можна приготувати компот з журавлини, яблук і смородини або ж безалкогольний яблучний глінтвейн.
Не забувайте, що страви повинні бути яскравими і барвистими, щоб сподобалося нашій козі.
Проявіть свою фантазію, і у вас буде єдиний і неповторний стіл на Новий рік. І найголовніше, щоб ви не приготували, процес готування і накривання на стіл повинен бути розміреним і спокійним. Кози не люблять метушні і шуму. І не забудьте поставити на стіл символ 2015 року - дерев'яну козу.