Норвезький торт з кремом і фруктами
enjoy
23.01.2015

Поєднання крижаної назви холодної та далекої країни Норвегії та річний аромат соковитих фруктів - уже воістину інтригуюче і незвично. Залишилося витратити годину часу на приготування цього смачного бісквітного торта і ви розкриєте всі таємниці «королівства фіордів»: солодкі фрукти, подвійний крем, незвичайний бісквіт на молоці і, як результат, дуже смачний, повітряний торт.

Складові:
- 3 великих яйця (кімнатної температури) 
- 190 г цукру 
- 300 г борошна 
- 3 ч. л. розпушувача 
- 1 ч. л. солі 
- 50 мл рослинного масла 
- 180-200 мл молока 
- ваніль 
- вершкове масло для змащування форми 

начинка: 
- 600-800 мл збитих вершків 
- 30 г цукру 
- 200 г полуничного або малинового джему 

прикраса: 
- 300 г свіжих фруктів

Приготування
Бісквіт на молоці: збити білки, поступово всипаючи 60 грам цукру, до стійких піків. Відставити. 

Окремо просіяти борошно, додати до неї сіль, розпушувач, цукор, що залишився, перемішати. Потім додати рослинне масло, ваніль, 1/2 склянки молока. Збити тісто міксером, потім додати молоко і жовтки. У кілька прийомів ввести збиті раніше білки. Тісто викласти у змащену вершковим маслом форму. Випікати при температурі 180 градусів 40-60 хвилин. Коли бісквіт буде готовий, дістати його з духовки і залишити остигати у формі протягом 15 хвилин. Потім акуратно витягнути з форми і остудити повністю. 

Збірка торта: остивший бісквіт розрізати на 3-4 пласта (коржа). На нижній корж нанести шар джему, зверху - збиті вершки і так повторити з усіма коржами. Верхній корж і боки торта покрити вершками. Прикрасити фруктами.

close
Додати свій рецепт