
Порцій - 8
Складові:
- 300 гр. борошна
- 140 гр. масла або маргарину
- 140 гр. цукру
- 2 яйця
начинка:
- 10 яблук
- сік одного лимона
- 5 ложок цукру
- ваніль
- абрикосовий джем 2- 3 ложки
Приготування
Порубати масло або маргарин. Додайте борошно, цукор і яйця. Міксером на низькій швидкості замісіть тісто і помістіть його в холодне місце мінімум на півгодини.
Тим часом займемося яблуками. Очистимо їх від шкірки (швидше за все це робити за допомогою спеціальної машинки) і видалимо серцевину. Вичавіть сік з одного лимона.
Відкладіть половину яблук і подрібніть їх. Нарізані яблука висипте на сковорідку, додайте 5 ложок цукру, ваніль (можна в стручках), лимонний сік і півсклянки води.Тушіте 10-15 хвилин (поки не випарується вода).
Тісто розкладіть рівномірно по формі (у діаметрі 26 см). «Бортики" не робіть!
Розріжте кожне з решти яблук навпіл. А потім - дуже тоненькими шматочками, намагайтеся, щоб яблуко «не розпалася», а зберегло форму половинку.
На тісто викладіть припущені на сковороді яблука, а зверху акуратно - нарізані половинки яблук. Декоруйте яблуками середину торта намастіть торт зверху абрикосовим джемом і посипте цукровим піском.
Випікати 1 годину і 30 хвилин при температурі 190 градусів.