Наполеон
enjoy
25.10.2014

Складові:
корж: 
- 80 г вершкового масла (кімнатної температури)
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 300 мл молока
- 2 ч.л. розпушувача 
- 800 г борошна + для присипки

крем:
- 500 г вареного згущеного молока
- 700 мл жирних вершків
- 500 мл молока
- 50 г крохмалю
- 2 жовтки

Приготування
Коржі. Збити масло з цукром. По-одному додати яйця і все ретельно збити. 

Борошно просіяти з розпушувачем. В п'ять етапів додати борошно, чергуючи з молоком, в масляну суміш. Починати і закінчувати борошном. Замісити еластичне тісто. (У мене муки вийшло рівно 800 г. Можливо, буде потрібно більше або менше). 

Дати тісту відпочити близько півгодини. Розділити на 20 частин. Кожну по черзі розкачати, часто наколоти виделкою і випікати при температурі близько 190 градусів. 

Крем. Змішати 100 мл молока з крохмалем і жовтками і ретельно розмішати вінчиком, щоб не було грудочок. Влити в молоко, що і варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загусання. Змішати крем з вареним згущеним молоком. Потім збити вершки і теж ввести в крем. 

Складання. Кожен корж змастити кремом і дати просочитися в холодильнику хв. 4 години. Потім вирізати торт по круглій формі. У мене вийшов 21 см в діаметрі.

close
Додати свій рецепт