
Складові:
тісто на два коричневі коржі:
- 3 яйця
- 1,5 скл. цукру
- 1 скл. сметани
- 2 скл. борошна
- 1 ч. л. порошку до печива
- 1 ч. л. соди з оцтом
- 3 ст. л. какао
для середнього коржа:
- 3-4 яблука
- 2 ст. л. крохмалю
- жменя манки
і ще:
- 2 яйця
- 1 скл. цукру
- 2 скл. маку
- 100 г масла
- 2 ст. л. крохмалю
- ваніль
крем:
- 0,5 скл. молока
- 1 скл. горіхів
- 0,5 скл. цукру
- 300 г масла
- 0,5 скл. пудри
Приготування
Для коричневих коржів: яйця збити з цукром, додати сметану, какао, соду з оцтом і борошно з порошком. Випікати два коржі, приблизно по 20 хв.
На середній корж: нечищені яблука порізати дольками і посипати манкою, додати крохмаль, вимішати.
Яйця збити з цукром, додати запарений і втертий мак, масло, крохмаль.
Форму застелити пергаментом, викласти яблука і пекти в духовці. Через 10 хв., викласти на яблука мак і запекти. (прибл. 15-20 хв.)
Для крему: горіхи запарити молоком, додати цукор і охолодити.
Збити масло з пудрою, поступово додаючи запарені горіхи.
Джерело: Для коричневих коржів: яйця збити з цукром, додати сметану, какао, соду з оцтом і борошно з порошком. Випікати два коржі