Складові:
- 1 середній корінь селери (400-500 грамів)
- 1 середня картоплина
- 30 грамів масла
- 3 столові ложки вершків +1 чайна ложка вершків
- сіль та перець до смаку
- трішки борошна
- 300 грамів печінки птиці
- склянка молока
- невеличка цибулька
- кілька апельсинових цукатів
- 30 грамів вареної моркви
- дрібка цукру або трішки меду
- каперси до декору
Приготування
Печінку промити, порізати на шматочки та залити молоком. Картоплину очистити і розрізати на 6-8 шматків. Селеру почистити, дрібно порізати, посолити і разом з картоплею варити доти, допоки овочі не стануть м’якими. Нарізаємо кружальцями цибулю і підсмажуємо на олії.
Печінку, яка хоча б 15 хвилин побула в молоці, дістати, легенько просушити паперовим рушничком, обваляти в борошні і відправити на пательню до цибулі; все це солимо, перчимо. Готування печінки займе хвилин 10.
З розм’яклих селери та картоплі злити воду, додати вершки та масло і блендером перетерти в однорідне пюре та накрити кришкою. В невеличкій посудині блендеруємо моркву з цукатами, а також чайну ложку вершків та мед (чи дрібку цукру).
На тарілку за допомогою кулінарного шприца або форми-сердечка викладаємо пюре, поливаємо його морквяно- помаранчевим соусом-пюре, зверху кладемо печінку і декоруємо каперсами.