Складові:
- 4 ст.л. борошна (можна цельнозерновую)
- 4 ст.л. крохмалю
- 1 яйце
- 300 мл молока
- 250 мл води
- шоколад - 50 грам
- какао - 3 ст.л.
- сіль, цукор за смаком
- 1 ст.л. рослинного масла
крем:
- молоко - 0.5 л
- цукор ванільний - 50 грам
- крохмаль кукурудзяний або картопляний - 40 грам
Приготування
Всі інгредієнти ретельно змішати, додати розтоплений шоколад. Готувати млинці по 2-3 хвилини з кожного боку на антипригарной сковороді.
400 мл молока довести до кипіння. Окремо змішати цукор і крохмаль, поступово влити 100 мл холодного молока і ретельно розмішати до однорідного стану. Тоненькою цівкою влити в кипляче молоко. На маленькому вогні довести масу до кипіння постійно помішуючи, поки крем не загусне.
Млинці змастити кремом, поставити мінімум на годину в холодне місце. Виходить дуже простий і смачний торт. Мені нагадав Наполеон, той самий вологий і ніжний, але тільки з шоколадним відтінком.