![](/_pu/19/44803665.jpg)
Складові:
- мідії середнього розміру 25-30 шт.
- свіжа зелень петрушки 10г
- тертий м'якуш білого хліба 100г
- сіль, чорний мелений перець за смаком
- часник 1 зубчик
- оливкова олія 30 мл.
Приготування
Вимийте мідії під проточною водою, видаліть нарости і водорості на мушлях. Помістіть їх в каструлю і припустіть на сильному вогні до розкриття раковин, після чого видаліть порожні раковини, відфільтруйте бульйон і залиште його в стороні (знадобиться для приготування інших страв з морепродуктів). Зелень петрушки і часник дрібно порубати, потім додати натерту м'якушку хліба, оливкову олію, сіль, перець чорний мелений. Начинити мідії хлібної сумішшю, скропити оливковою олією і запекти в добре розігрітій духовці 10 хв, поки не підрум'яняться. Готові мідії можна подавати як гарячими, так і вистигшими, в супроводі сухих білих вин.