![](/_pu/29/21258397.jpg)
Складові:
- 100 г темного шоколаду (з горішками)
- 3 яєчні білки
- 100 г цукру
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю (в мене картопляний)
для крему:
- 25 г какао-порошку
- 40 г цукрової пудри
- 150 г вершків 33-35% жирності
Приготування
Розігріти духовку до 150 градусів, застелити деко папером для випічки.
Розплавити шоколад на водяній бані. Охолодити.
У великій мисці збити білки, поступово, невеликими порціями додаючи цукор і крохмаль, до твердих піків.
Тонкою цівкою полити збиті білки розтопленим, чуть охолодженим шоколадом. Ложкою акуратно зробити мармурові розводи у вигляді тонких ліній.
За допомогою двох ложок (я брала одну чайну і другу десертну, залежно від бажаного розміру меренг) викласти білки на деко (парна кількість). Випікати 30 хвилин при 150 градусах, потім 1 годину при 100 градусах *.
Вийняти деко з духовки і залишити меренги до повного охолодження.
Можна приготувати крем (хоча в нас вони добре пішли і без нього, діти розхапали, та й я теж ) : До какао-порошку і цукрової пудри додати 4 ст. ложки окропу, добре перемішати.
Охолодити.
Збити вершки до пишності, змішати з шоколадною пастою до однорідності. Змастити меренги кремом . Рецепт вже давно знайшла в неті, от тепер тільки приготувала.
Джерело: Розігріти духовку до 150 градусів, застелити деко папером для випічки. Розплавити шоколад на водяній бані. Охолодити. У