Складові:
коржі:
- 1 ст. цукру
- 1 яйце
- 2 ст.л. меду
- 2 ст. л. какао
- 6 ст. л. молока
- 1 ч.л. гашеного соди
- 50г маргарину
- 3 ст. борошна
заварний крем:
- 0.75 л. молока
- 2.5 ст. л. борошна розтерти в холодній воді
- 1.3 ст. цукрової пудри
Приготування
Робимо коржі: розігріваємо духовку на 190 градусів, а тим часом з'єднуємо всі інгредієнти і, врешті додаючи борошно, варимо на водяній бані безперервно помішуючи до загустіння. Гарячу суміш викладаємо на дошку, посипану борошном, і швидко й акуратно вимішуємо. Тісто має бути м'яким і еластичним. Ділимо його на 6-8 частин і гарячими розгортаємо тонкі коржі товщиною 0.5 см. (Поки розгортаємо один, інші залишаємо на теплій бані, щоб не застигли, інакше не будуть розкочуватися.) Коржі випікаємо по одному приблизно 15 хвилин до готовності. Стежити, щоб не підгоріли.
Крем: розведену муку з'єднати з молоком і пудрою і, помішуючи, заварити. В охолоджений крем можна додати 150г размягчнного вершкового масла. Медово-шоколадні коржі дивовижно поєднуються з білим заварним кремом. Ароматний м'який тортик просто тане в роті.