
Смак меду і чорносливу, повітряний сметанний крем - цей соковитий медовий торт не залишить вас байдужими. Дуже солодкий і дуже калорійний, але іноді можна себе і побалувати.
Складові:
тісто:
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 2 склянки борошна
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. ложка соди, погасити оцтом
крем:
- 700-900 г жирної сметани
- 1 склянка цукру (можна менше)
- 300 г чорносливу
Приготування
Яйця розтерти з цукром, додати вершкове масло, мед, соду. Поставити суміш на середній вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи. Додати борошно. Все добре примішати. Остудити. Розділити тісто на 3-4 частини, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 40-60 хвилин. Дно від рознімної форми змастити вершковим маслом. Кожну частину тіста розкачати за розміром форми, в якій випікаєте. Духовку розігріти до 180 градусів. Коржі ставити в розігріту духовку і випікати до золотистого кольору.
Поки коржі остигають, робимо сметанний крем: Сметану збити, поступово додаючи цукор. Чорнослив вимити, залити окропом на 5 хвилин, потім воду злити, чорнослив порізати на шматочки. Кожен корж змащуємо кремом, на крем укладаємо чорнослив. Верхній шар і боки торта теж змастити кремом. Прикрасити за смаком і настроєм.