Медовий торт з грушею
enjoy
01.02.2015

Папір для випікання роз'ємна форма діаметром 22 см.

Складові:
медовий бісквіт:
- 4 яйця
- 3/4 склянки цукру
- 2-3 столові ложки меду
- 1 склянка борошна
- 1 чайна ложка соди
- 1 чайна ложка оцту
- близько 700г солодких груш

шоколадна глазурь:
- 4 столові ложки цукру
- 2 столові ложки какао-порошку
- 1 чайна ложка борошна (з гіркою)
- 150г 10% вершків

Приготування
Груші вимити, почистити від шкірки і нарізати дрібними шматочками. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити в міцну піну з цукром. Потім, продовжуючи збивати, додавати по 1 жовтку, мед, соду, погашену оцтом, потім збивання припинити і ложкою акуратно вмішати просіяне борошно. Тісто виходить як густа сметана. Відразу ж, щоб тісто не встигло опасть, виливаємо половину тіста в застелену пергаментом роз'ємну форму (гурток пергаменту на дно). Зверху тіста викладаємо підготовлену грушевий начинку і заливаємо її рештою тістом. Медовий торт випікаємо близько 40 хвилин в розігрітій до 180°С духовці. Остиглий торт виймаємо з форми і поливаємо гарячої шоколадною глазур'ю. Даємо глазурі застигнути - і можна їсти, хоча, якщо час терпить, краще дати йому настоятися до ранку в холодильнику. Так як найсмачніше цей медово-грушево-шоколадний торт все ж на наступний день. 

Шоколадна глазурь: у невеликій мисочці змішати цукор, какао і борошно. Не поспішаючи долити вершки, розмішуючи, щоб не було грудочок. Глазур варити весь час помішуючи, до загусання. І відразу ж, гарячої, залити торт.

close
Додати свій рецепт