![](/_pu/2/35795719.jpg)
Складові:
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 великих і 3 маленьких яйця
- 1 стакан меду
- 1 чайна ложка соди
- 2.5 склянки борошна
крем:
- 500 мл сметани 27%
- 300 мл вершків 35%
- 1/2 склянки цукру
- 300 г чорносливу
- 200 г підсушених і порубаних волоських горіхів
Ободок від знімної форми №26.
5-6 аркушів пекарського паперу.
Приготування
Змішати мед, цукор, соду, яйця і масло і поставити на парову баню. (заважати постійно, стежити, щоб яйця не зварилися) до повного розчинення цукру і масла і утворення однорідної маси. Додати борошно. Добре розмішати ложкою.
Дати охолонути. Накрити харчовою плівкою і помістити на 12 годин у холодильник.
Вийнявши з холодильника, дати постояти при кімнатній температурі 3-4 години.
Тісто виходить рідке.
На лист, застелений пекарської папером, помістити ободок від рознімної форми, викласти в нього 2 повних столових ложок тесту і розмазати його по папері. Можна злегка змастити її вершковим маслом.
Випікати корж в прогрітій духовці при 180 С 7-10 хвилин (все залежить від вашої духовки) до золотисто-коричневого кольору.
Підрізати готовий корж ножем по колу. Зняти разом з папером і покласти його остигати.
Таку ж процедуру повторити з рештою коржами.
В оригіналі виходить 5 коржів.
Один корж запекти набагато сильніше, ніж інші до темно-коричневого кольору і зробити з нього крихту (в блендері)
крем:
- Збити сметану з цукром. Вершки збити окремо. З'єднати все разом.
- Чорнослив нарізати, горіхи порубати.
збірка:
Перший корж намазати кремом і посипати чорносливом.
2-й корж - крем, горіхи
3-й корж - крем, чорнослив
4-й корж - крем, горіхи.
5-й корж - крем, крихта змішана з горіхами.
Бока торта - крихта з горіхами.
Торту треба дати просочитися.