
Складові:
- 6 яєць
- 3/4 склянки борошна
- 0.5 склянки крохмалю
- 0.5 склянки цукру (обсяг склянки 250 мл)
- 2 столові ложки меду
- 0.5 чайної ложки соди
крем:
- 600 мл 15% сметани
- 3/4 банки вареного згущеного молока (близько 300 мл)
вишнева начинка:
- 400 г заморожених вишень без кісточок
- 3 столових ложки цукру
- 3 чайних ложки крохмалю
прикраса:
- 50 г чорного шоколаду і горіхи
Приготування
Замісити тісто як на медовий бісквіт. Випекти 6 коржів в розігрітій до 220°С духовці. (Тісто виливати ложкою в застелену промасленим пергаментом форму. Кожен корж випікати близько 5 хвилин.) Я робила "двох'ярусний торт" - випекла 3 коржі у формі діаметром 22 см і 3 коржі у формі діаметром 27 см. Готовий гарячий корж перевернути і обережно зняти папір (цю ж папір можна використовувати для випічки наступного коржа відповідного діаметру).
Вишнева начинка: вишню розморозити з цукром і зварити кислуватий густий вишневий кисіль. Для крему сметану змішати зі згущеним молоком. (Якщо будете змішувати блендером - крем вийде рідині, вручну - гущі, але його знадобиться небагато більше). Остиглі медові коржі промазати кремом, на третій корж (без крему) викласти вишневу начинку. Всі залишилися коржі, а також поверхню торта також змастити сметанним кремом. Готовий медовий торт посипати тертим шоколадом, прикрасити горіхами і поставити на добу в холодильник.