![](/_pu/19/86412465.jpg)
Складові:
- 4 курячі стегна, з шкірою і кістками
- 4 маленькі або 2 великі ковбаски чорізо чи мергез
- 1/2 головки цвітної капусти, порізати на шматочки
- 1 ч.л. меленого кмину
- 1 ч.л. копченої паприки
- 1/2 ч.л. меленої зіри
- 1 ст.л. харіси
- 400г рису арборіо або іншого короткозернового рису
- 250 мл порізаних консервованих томатів
- 700 мл курячого бульйону
- сіль за смаком
- 1 маленька головка цибулі, порізати кубиками
- 1 зубчик часнику, порізати кубиками
- 2 ст.л. оливкової олії першого віджиму
- 120 мл сухого вина
Приготування
Помістити курячі стегна в поліетиленовий пакет або в миску. Посолити і поставити в холодильник мінімум на годину або на цілий день. У мисці перемішати всі спеції і дрібку солі. Порізати ковбаски скибочками і підсмажити з двох сторін. Перекласти в тарілку, покриту паперовими рушниками. Дати охолонути. Жир залишити в сковороді.
Витягнути з холодильника м'ясо і просушити. У сковороді, в якій готувалися ковбаски (можна долити ще трохи оливкової олії), підсмажити стегна шкірою вниз 3-5 хв., поки підрум'яняться. Потім перевернути і підсмажити ще 2 хв. Перекласти в тарілку з скибочками ковбасок. У тій же сковороді підсмажити цибулю (при необхідності долити трохи оливкової олії) приблизно 3 хв. Додати трохи солі і ложку спецій. Потім додати часник і готувати ще хвилину. Додати цвітну капусту і готувати 5 хв. Додати ще спеції.
Долити в сковороду вино. Очистити дно і стінки сковороди. Продовжувати готувати кілька хвилин. Додати ковбаски і харісу. Перемішати, долити томати і готувати ще 5 хв. Додати ще спеції. Пересипати в сковороду рис і рівномірно розподілити. Додати м'ясо і долити бульйон. Додати решту спецій і посолити. Довести до кипіння і зменшити вогонь. Варити 20-30 хв., до готовності рису. Зняти з вогню і дати настоятись 2-4 хв. перед подачею до столу.