
Складові:
- 100 мл води
- 50г вершкового масла
- 100г муки
- 500-600г цукрової пудри
- 8 ст.л какао (можна й менше - це закладка для насиченого кольору)
Приготування
Отже, закипятити воду з маслом +сіль, какао, добре розмішати і + борошно. Отримаєте круте заварне шоколадне тісто. Охолодити. Потім потроху додавати цукрову пудру і замішувати мастику. Пудра піде вся, отримаємо пластичну масу. Отриману мастику покласти в пакект, щільно закрити і на пару годин покласти до холодильника. Після того, як виймете з холодильника ще раз вимніть мастику, щоб вона набула мякості і пластичності. Автор вказує, що вона має властивості марципану і добре використовувати її для фігурок. Якісь звірята я теж ліпила. Для квітів не годиться. Без какао вона рекомендує для обтяжки, я ж використовувала для плетення корзинки (на фото). Приємно з нею працювати. Головне, щоб руки не були вогкі, бо вона починає липнути.
Джерело: Отже, закипятити воду з маслом +сіль, какао, добре розмішати і + борошно. Отримаєте круте заварне шоколадне тісто. Охоло