Маково-горіховий завиванець
enjoy
05.03.2015

Складові:
- 550 мл. молока
- 30г дріжджів
- 600г муки
- 240г цукру
- сіль
- 60г масла
- 1 яйце
- мелена гвоздика на кінчику ножа
- трошки меленої кориці
- 300г мелених горіхів
- 1 білок
- 1 пакетик ванільного цукру
- 100г меленого маку
- 20г манки

Приготування
Розігріти 250мл молока. Розвести в ньому дріжджі. Перемішати 4ст.л. муки і 1ч.л. цукру. Змішати разом. Накрити опару і поставити в тепле місце на 15хв.

Просіяти в миску решту муки. Добавити 55г цукру, трошки солі, яйце, гвздику і опару. Замісити м'яке тісто. Поставити в тепле місце на 45 хв.

Для горіхової начинки: закип'ятити 120мл молока і 150г цукру і трошки кориці. Перемішати з меленими горіхами і охолодити. Перемішати з білком.

Для макової начинки: закип'ятити 180мл молока з 60г цукру, ванільним цукром, меленою корицею. Перемішати з тертим маком і дати знов закипіти, додати манку і масло і поварити 2-3хв.
Ділимо тісто на 2 частини. Розтачуємо тісто, як на рулет. Робимо два рулети: горіховий і маковий. Розрізуємо кожний вздовж, але тільки до середини рулету. Потім переплітаємо їх, як косичку з двох частин. Випікаємо 45 хв при температурі 180гр.
Зверху я змастила сиропом: 5л коньяку+ 5л цукру.

close
Додати свій рецепт