Смачний пісочний торт з розсипчастою скоринкою і ніжною макової серединкою. Єдина "засада", яка може очікувати при його приготуванні - це, якщо переборщити з кількістю манки в начинці, тоді вона стане занадто щільної і втратить свою ніжність.
Складові:
- 2 столові ложки цукру
- 80-100г вершкового масла
- 1 1/4 склянки борошна (склянка борошна з чвертю)
- щіпка соди
макова начинка:
- 100г маку
- 4 столові ложки цукру
- 3-4 столових ложки манки
- 1 чайна ложка (без гірки) крохмалю
- 400мл 15% сметани
- 1 яйце
- 1 столова ложка коньяку
Приготування
Мак промити, залити водою, довести до кипіння, вогонь вимкнути, а мак залишити в гарячій воді хвилин на 15. Борошно змішати з цукром і розтерти руками з розм'якшеним маслом в крихту. Мак відцідити від води, додати цукор, манку (розмішати, щоб не було грудок), крохмаль, яйце, коньяк і сметану. Все розмішати - макова начинка готова. На дно застеленій пергаментом рознімної форми (діаметром 30 см) висипати 2/3 борошняних крихт і рівномірно розподілити по дну руками. Зверху акуратно викласти макову начинку, розрівняти. Тортик поставити в розігріту до 200°С духовку. Через 10 хвилин, коли сметана "схопиться", торт вийняти з духовки, посипати залишилися крихтами і поставити випікатися ще на 25-30 хвилин. Маковий торт виходить з хрусткою золотистою скоринкою і ніжною маковою начинкою.