Маковий бісквіт з шоколадом
enjoy
31.01.2015

Складові:
- 4 яйця
- 0.5 склянки цукру
- 250 мл сметани
- 5 столових ложок молока
- 300г маку
- 4/5 склянки борошна
- 0.5 чайної ложки соди
- 150 мл свежезаваренного міцної кави

крем:
- 300 мл сметани жирністю 15%
- 3 столових ложки вареного згущеного молока (з гіркою)

шоколадна глазурь:
- 4 столових ложки цукру
- 2 столові ложки какао-порошку
- 1 чайна ложка борошна (усі - з гіркою)
- 200 мл 10% вершків

Приготування
Яйця розділити на білки і жовтки. Борошно змішати з содою. Жовтки розтерти з цукром (можна блендером), потім додати інші компоненти - сметану, молоко, мак. Збити білки (обережно, не перестарайтеся і не збивайте їх до сухої піни). У макове тісто додати борошно з содою, перемішати, потім акуратно вмішати в тісто збиті в піну білки. Готове тісто тут же, не гаючись, вилити в підготовлену роз'ємну форму, краще з антипригарним покриттям (ми випікали маковий бісквіт у формі діаметром 27 см, якщо візьмете форму меншого діаметру, торт буде вище. Дно форми можна застелити промасленим пергаментом). Корж випікати 30 хвилин в розігрітій до 180°С духовці. На гарячий спечений корж, не виймаючи його з форми, акуратно вилити 150 мл міцного гарячого натуральної кави. Почекати, поки кава вбереться. Потім корж дістати з форми і розрізати навпіл на 2 шари (якщо бісквіт випікався у формі меншого діаметру, його можна розрізати на 3 пласта, але крему тоді доведеться взяти трохи більше). 

Кожен пласт рясно змастити кремом: варену згущенку хорошої якості розтерти (ложкою) з однією-двома ложками сметани, щоб не було грудок, потім додати решту сметану. Крем не повинен бути надто солодким, повинна залишатися характерна кислинка. 

Зварити шоколадну глазурь: цукор змішати з какао і борошном, поступово, розмішуючи до однорідності, додати вершки. Глазурь варити, помішуючи, до загусання. Захеканий - зняти з вогню і відразу ж гарячою шоколадною глазур'ю полити зверху зібраний торт. Остиглий торт на добу поставити просочуватися в холодильник.

close
Додати свій рецепт