Маковий бісквіт
enjoy
16.02.2015

Складові:
- 6 яєць
- 3/4 скл. цукру
- 1/2 ч.л. кориці
- 1г ванілі
- 1 ч.л. апельсинової цедри
- 40г бренді, рому чи коньяку
- 1 ч.л. розпушувача
- 100г маку
- 60г мелених горіхів
- 60г мелених сухарів
- 60г борошна

Приготування
Збити жовтки до білого з половиною цукру, додати ваніль, розпушувач, корицю, бренді (ром, коньяк), цедру. Білки збити з рештою цукру до стійкої піни. Змішати жовткову масу з 1/3 білків, додати решту білків, перемішувати методом складування. Додати мак, горіхи, сухарі і швидко перемішати знизу вверх до однорідності.

Форму діаметром 26 см змастити жиром, посипати борошном, вилити тісто, крутнути пару раз за годинниковою стрілкою. Випікати при t160C 45-50 хв. 

close
Додати свій рецепт