Складові:
- 700 - 900 г фаршу
- невелика капустина
- 1 цибулина
- 1 скл. рису
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- сіль
- перець
- 1 морквина
підлива:
- 1,8 л води
- 2,5 ст. л. борошна
- 2 ст. л. томатної пасти
- 2 ч. л. солі
- 5 ч. л. цукру
- 2 лаврових листочки
- за бажанням зелень
Приготування
Натерти на грубій терці капусту і обсмажити з цибулею і морквою на олії майже до готовності, посолити, охолодити. Рис відварити в підсоленій воді. У великій посудині змішати капусту, рис, фарш , подрібнений часник,яйце. Посолити, поперчити. Мокрими руками сформувати голубці і викласти на деко. Поставити деко у розігріту духовку до 250 С на 20 хвилин. Вони мають трошки зарумянитися.
Каструлю з водою поставити на вогонь. Розвести борошно окремо у холодній воді, щоб не було грудочок. У каструлю з теплою водою додати томатну пасту, сіль, цукор, лаврове листя, зелень і перемішати. Довести до кипіння і при інтенсивному помішуванні помаленьку влити розведене борошно. Довести до кипіння.
Деко із голубцями вийняти із духовки і залити підливою. Поставити в духовку на 10-15 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 С і тушкувати голубці ще 40 хвилин.
Джерело: Натерти на грубій терці капусту і обсмажити з цибулею і морквою на олії майже до готовності, посолити, охолодити. Рис ві