Роз'ємна форма для випічки діаметром 28 см.
Папір для випікання.
Складові:
корж:
- 50-100 г вершкового масла
- 1 склянка борошна
- 2 столових ложки сметани
лимоне суфле:
- 4 невеликих яйця
- сік і цедра 1-2-х лимонів
- 1 склянка цукру
- 2 столові ложки борошна
- 0.5 чайної ложки соди
- цукрова пудра для посипання
Приготування
Приготувати основу для торта: вершкове масло порубати ножем з борошном, потім розтерти руками в рівномірну олійно-борошняну крихту.
Додати кілька ложок сметани Перемішати і замісити м'яке тісто (його не потрібно довго вимішувати - зліпили кульку, і достатньо).
Дно форми для випічки застелити пергаментним папером, духовку розігріти до 180°С.
З тіста сформувати кошичок з невисокими бортами. Це можна зробити, розподіляючи тісто по дну форми руками або ж тонко його розкачати і пернесті в форму - як вам зручніше. Наколоти тісто виделкою. Випікати близько 10 хвилин в духовці до світло-золотистого кольору. Потім дістати з духовки і дати трохи охолонути.
У цей час приготувати лимонне суфле: борошно змішати з содою, з лимонів зняти цедру і видавити сік, яйця збити з цукром до збільшення в об'ємі. В пишну яєчну масу додати цедру і лимонний сік, ще раз збити, потім акуратно ложкою вмішати муку.
Яєчно-лимонну суміш вилити в пісочну основу.
Майбутній торт відразу ж поставити випікатися в розігріту до 180°С духовку. Через 10 хвилин температуру випікання знизити до 160°С. Ще через 10 хвилин перевірити готовність - торт стане рум'яним, сильно підніметься, краї будуть готові, але він буде злегка "колихатися" в центрі. Все, торт готовий, його можна Доставте з духовки. Будьте готові до того, що, остигаючи, він опаде, але це не страшно.
Дати торту повністю охолонути в формк Потім провести вздовж борту ножем, акуратно зняти рознімне кільце Посипати торт цукровою пудрою - і можна нарізати і їсти.