Складові:
- яйця - 6 штук
- цукор - 1/2 склянки
- кілька крапель ванільної есенції (за смаком)
- борошно вищого сорту - 3/4 склянки
Приготування
Відокремити білок від жовтка. Жовток розтерти з цукром до зникнення крупинок цукру, потім додати ванільну есенцію або інше ароматичну речовину. Збити білки в міцну піну (до твердих піків). Раніше ми вже писали як правильно збити яєчні білки. Розтерті жовтки з'єднувати з борошном і додати 1/5 частина збитих білків. Щоб зробити масу більш м'якою, її треба перемішати, перекласти в основну масу збитих білків. Змішують жовтки з білками обережно, зверху вниз і поступово.
Такий бісквіт ніжніше і м'якше бісквіта з цілих яєць. Можна випікати його і в деках, змазаних маслом або вистелених папером для випічки до готовності при температурі 140 ° -150 °.