Кутя з ячменю та заморожених ягід
Складові:
- півсклянки ячменю
- 6-7 склянок води
- 3-4 столові ложки цукру або меду
- 250-300г заморожених ягід (малина, суниці, полуниці)
- півсклянки жовтих та чорних родзинок
- 1 склянка вишень без кісточок з компоту (можна зацукровані або у власному соці) або інших ягід з улюбленого варення
Приготування
У великій мисці замочіть зерна ячменю у холодній воді на цілу ніч. Потім воду не зливати. Варіть ячмінь у цій же воді на слабкому вогні не менше години. Додайте цукор або мед, морожені ягоди, родзинки і варіть на слабкому вогні ще півгодини. Додайте відціджені вишні і варіть ще 10 хвилин, поки не вийде досить густа каша. Подавайте охолоджену.