Кутя

Складові:
- 2 ст. пшениці
- 3 л води
- 1,5 ст. маку
- 1/3 ст. меду
- 1/2 ст. подрібнених горіхів
- родзинки
Приготування
Пшеницю промити і залити холодною водою на ніч. На слідуючий день залити пшеницю горячою водою та варити 4 години. По мірі викіпання води треба доливати кип'яток. Мак добре промити, запарити кип'ятком аба киплячим молоком и залишити в закритій посуді на 2-3 години. Потім злити воду і розтерти макові зернятка добіла в дерев'яній ступці або перемолоти на м'ясорубці. Грецькі горіхи обжарити до золотистого кольору і подрібнити. Родзинки ошпарити кип'ятком і просушити. З меду і 3/4 ст. води зварити густий медовий сироп. Змішати кашу, мак, горіхи, родзинки і залити кутю сиропом. Можно добавляти курагу і інші сухофрукти.
Джерело: Пшеницю промити і залити холодною водою на ніч. На слідуючий день залити пшеницю горячою водою та варити 4 години. По мі