
Складові:
- 2 курчати вагою по 500г чи курка 1 кг
- картопля 1 кг
маринад:
- часник 6 зубчиків (через прес)
- 1/3 склянки оливкова олія
- 2 ч. л. гостра копчена паприка
- ямайський запашний перець allspice 1 ч.л
- 3 ст. л. лимонний сік
- 1 ст. л. мед
- 1 ч. л. сушений естрагон (або будь-які інші трави)
- сіль за смаком
Приготування
Курчат помити, обсушити паперовим полотенцем. Посоліть всередині і снаружі. Картофель очистити і нарезать.Смешать всі інгредієнти для маринаду.
Натерти курчат і змастити маринадом картоплю, зв'язати ніжки у курчат, крильця заправити за спинку і залишити на 1 годину.
У форму для запікання покласти курчат і картоплю, підлити по краях 50 мл води, прикрити фольгою і запікати в попередньо розігрітій до 200г духовці 1 годину 15 мінут. После фольгу прибрати і запекти ще близько 20-30 хвилин, поливаючи бульйоном.
Готову страву посипати зеленню петрушки, можна додати як я обсмажені на сухій сковороді горішки пініі. Подать з салатом і натуральним йогуртом.