
• Щоб на картопляному пюре під час зберігання не утворювалася кірочка, його треба залити розтопленим маслом.
• Під час панірування картопляних котлет треба стежити, щоб сухарі не потрапляли всередину виробу, бо під час смаження котлети розпадуться.
• Картопляна запіканка й рулет матимуть красиву поверхню, якщо їх перед запіканням обмазати яйцем, посипати сухарями й покропити жиром.
• Щоб м’ясо залишалося ніжним, за годину до смаження його густо змащують гірчицею.
• Якщо залишити надовго у воді обчищену картоплю, вона втратить частину поживних речовин. Краще почистіть її безпосередньо перед приготуванням.
• Позеленілі або пророслі бульби треба варити тільки обчищеними, бо вони містять шкідливу речовину — соланін. При цьому зі шкіркою слід знімати й значний шар м’якушу.
• Зварена «в кожушках» картопля обчищається значно легше, якщо її одразу ж після варіння облити холодною водою.
• Варена картопля для гарніру буде світло-білою, якщо до води, в якій вона вариться, додати трохи оцту.