Складові:
- 6 свинячих битків (прибл. по 100 грам)
- 15 грам сушених грибів (краще білих)
- 400 мл киплячої води
- 150 мл сметани відмінної якості
- 50 грам твердого сиру (Російський, Гауда)
- 1 цибулину, дрібно порізати
- 6 ст.л. рослинної олії
- 2 ч.л. крохмалю
- сіль і чорний свіжозмелений перець за смаком
Приготування
Гриби залити 400 мл киплячої води. Залишити на 1 годину. Відцідити, зберігаючи рідину. Гриби дрібно порізати.
У глибокій сковороді розігріти 2 ст.л. рослинної олії, додати цибулю. Тушкувати до прозорості. Додати гриби, трохи посолити і тушкувати все разом ще 3-4 хвилини. Зняти з вогню і дати трохи охолонути.
Битки гарненько відбити з двох сторін, але акуратно, щоб не порвати. Приправити з двох сторін сіллю і свіжозмеленим чорним перцем.
Сир натерти на грубі тертці і додати до грибів, добре перемішати.
Начинку розділити на 6 частин. На кожен биток викласти трохи начинки, розподілити по центру битка, залишаючи вільними краї і щільно загорнути. Сколоти зубочисткою.
У великій сковороді розігріти олію, викласти крученики і смажити до зарум’янювання з кожного боку. Влити 1/3 грибної рідини, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати ще 5-7 хвилин, до м’якості.
Зняти кришку, перекласти крученики на чисту тарілку, тримати в теплі. У сковороду в якій смажилося м’ясо влити грибну рідину. Збільшити вогонь до максимуму і варити до ¼ початкового кількості.
У кручеників вийняти шпажки. До уваренної рідини додати сметану, зменшити вогонь, довести до кипіння і перекласти в соус крученики. Добре прогріти все разом.
Крученики викласти на сервірувальну тарілку. Крохмаль змішати з 50 мл холодної води. Додати до соусу і варити помішуючи до загустіння (1-2 хвилини). Зняти з вогню, спробувати соус, посолити по потребі. Полити крученики соусом і подавати.