Крученики картопляні з грибами
Складові:
на 1 кг картоплі:
- 1 яйце
- 1 ст.л. мелених сухарів або пшеничної муки
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. сметани
- сіль
фарш:
- 50г сушених грибів
- 2 цибулини
- 1 ст.л. вершкового масла, сіль
Приготування
Варену картоплю розминають у гарячому вигляді. Коли вона прохолоне (стане теплою), додають сире яйце, сухарі, олію, сметану, сіль, перець і доре перемішують.
З підготовленної масси ліплять кружальця, розкладають на них грибний фарш, загортають краї, надаючи форми рулетиків, обкачують у борошні або в сухарях і обсмажують на олії з усіх боків.
Приготування фаршу: сушені гриби варять, дрібно нарізають, обсмажують і змішують із злегка обсмаженою зеленою цибулею.
Крученики подають на стіл із сметаною або грибним соусом.