
Складові:
- 1,5 кг м'яса кролика
- 50г солоного свинячого сала
- 2 цибулини
- 2 зубки часнику
- 2 апельсина
- 100г консервованих оливок
- 200 мл білого сухого вина
- 3 ст. ложки оливкової олії
- 2 гілочки розмарину
- кориця мелена за смаком
- перець червоний мелений за смаком
- перець чорний мелений за смаком
- сіль за смаком
Приготування
Кролика вимий, обсуши серветкою, видали плівки і залишки жиру. Тушку кролика поріж на великі шматки. Змішай м'ясо кролика зі шматочками сала, посоли, поперчи і перемішай.
Дрібно поріж цибулю. Подрібни часник. Зніми з апельсина цедру - достатньо 0,5 ч. ложки. Пів апельсина поріж на часточки. З решти апельсинів вичави сік. Обсмаж кролика в сотейнику у розігрітій оливковій олії на середньому вогні, перевертаючи, до золотистого кольору протягом 4-5 хвилин. Зменш вогонь, додай оливкову олію, цибулю, часник і обсмажуй м'ясо, періодично помішуючи, 2-3 хвилини. Потім додай червоний мелений перець і корицю і готуй ще 3 хвилини.
Налий у сотейник біле сухе вино і кип'яти протягом 1 хвилини. Додай у кролика цедру, апельсиновий сік, оливки, розмарин і доведи до кипіння. Потім зменш вогонь, щільно накрий кришкою і тушкуй приблизно 1 годину до м'якого стану. Якщо випарується багато рідини, додай ще вина або води.
У процесі приготування кролика має вийти густий насичений соус. Подавай кролика гарячим, поливши соусом із сотейника і прикрасивши апельсиновими часточками. В якості гарніру чудово підійде картопля та овочі.