Крем заварний з мукою (основний)
enjoy
18.02.2015

Складові:
350-400г крему: 
- 1 ст. молока, вершків або води
- 1 яйце
- 5 ст.л. цукрового піску
- 2 ч.л. муки

Приготування
Перемішати в каструльці яйце з мукою до зникнення грудок, додати 1/4 частини молока, передбаченого рецептурою, ще раз перемішати. У окремій каструлі закип'ятити другу частину молока з цукром, помішуючи дерев'яною лопаткою. Киплячу молочну суміш вливати тонкою цівкою в яєчно-мучну масу при одночасному розмішуванні лопаткою, потім спільну суміш поставити на плиту і, безперервно мішаючи, довести до загусання, але не кип'ятити.
Для поліпшення смаку і стерелізациї, пшеничну муку заздалегідь злегка обсмажити на деку; можна замінити її крохмалем (пшеничним, кукурудзяним, рисовим)
Зварений крем охолодити.

close
Додати свій рецепт